Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (2024)

Een vakantie naar Nieuwpoort met kinderen is leuk! Deze badplaats ligt aan de Belgische kust en je kunt hier prima met het gezin naar toe gaan voor een fijne vakantie aan het strand. Naast het bezoeken van het strand, kun je in Nieuwpoort met het gezin nog meer activiteiten ondernemen. Wij bezochten Nieuwpoort een weekend met onze dochter van 9 jaar en in deze blog zetten we de leukste kinderactiviteiten in Nieuwpoort op een rij.

Inhoudsopgave

Beste reistijd Nieuwpoort

De beste reistijd om Nieuwpoort met kinderen te bezoeken zijn de zomermaanden in België. In de maanden mei tot en met augustus heb je de meeste kans op warme temperaturen en heb je de minste kans op regen. Ondanks dat moet je altijd rekening houden dat er een bui kan vallen.

Wij bezochten Nieuwpoort in de zomer in de maand augustus en hebben toch te maken gehad met regen helaas. Gelukkig is er ook genoeg te doen in de omgeving van Nieuwpoort om je dan toch prima te vermaken met kinderen. De maanden juli en augustus zijn de drukste maanden in Nieuwpoort en dan zijn de prijzen van accommodaties ook het hoogste.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (1)

Vervoer naar en in Nieuwpoort

Wij reden vanuit Nederland met de eigen auto naar Nieuwpoort toe. Wil je de omgeving van Nieuwpoort ontdekken dan is het altijd fijn om een auto tot je beschikking te hebben. Er rijden ook zeker bussen en ook rijdt er een kusttram langs de kust, maar je hebt uiteraard een stuk minder vrijheid dan met de auto. Zeker met kinderen is dit aan te raden.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (2)

Je hebt in de omgeving van Nieuwpoort het internationale vliegveld van Oostende-Brugge liggen, van waaruit je zo in Nieuwpoort bent. Ook vanaf het internationale vliegveld van Brussel ben je in 1,5 uur in Nieuwpoort met de auto. Zeker als je meerdere plekken in België wil bezoeken, kan het zeer handig zijn om op het vliegveld een auto te huren en op die manier België te gaan verkennen met het gezin.

Dit kan je prima doen bij de maatschappij Sunny Cars waar wijzelf ook altijd een auto huren in het buitenland. Zeker het all inclusive principe van deze verhuurmaatschappij vinden wij erg handig. Kijk voor het huren van een auto op het vliegveld van Brussel even hier.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (3)

Kinderactiviteiten Nieuwpoort

#1 Strand van Nieuwpoort

De meeste gezinnen met kinderen die Nieuwpoort bezoeken, doen dit vanwege het strand van Nieuwpoort. Het strand is ongeveer 50 meter breed en kilometers lang, waardoor je als gezin niet bang hoeft te zijn dat er geen plaatsje is op het strand. Zeker als je een stukje doorloopt op het strand dan wordt het steeds rustiger. Op het strand heb je ook verschillende speeltuintjes voor de kinderen.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (4)

Ook rondom het strand zijn genoeg leuke winkeltjes en restaurants om even een rondje te wandelen met kinderen. Zeker in de zomer wordt er veel in Nieuwpoort georganiseerd. Toen wij er waren was er ook het gehele weekend een festival en was er een braderie en waren er allerlei opblaasbare speeltoestellen voor de kinderen. Wij vonden het heel gezellig om hier rond te lopen.

Overigens is het ook mogelijk om op het strand van Nieuwpoort zeehondjes te spotten. Deze diertjes zwemmen hier regelmatig in zee en komen ook regelmatig aan wal om lekker te luieren. Helaas hebben wij deze dieren niet gezien, maar wie weet hebben jullie meer geluk! De stranden van Nieuwpoort hebben al meerdere keren een onderscheiding gehad vanwege de kwaliteit van het zeewater en het goed schoongehouden strand.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (5)

#2 Huur een Gocart

Een leuke manier om de boulevard en het centrum van Nieuwpoort te verkennen is op bijvoorbeeld een gocart. Dit is een familiefiets, waar je met een aantal gezinsleden op kan fietsen tegelijkertijd. Deze fietsen worden op verschillende plekken in Nieuwpoort aan de boulevard verhuurd. Naast deze fietsen hebben de meeste verhuurbedrijven nog allerlei andere fietsen en elektrische vervoersmiddelen voor kinderen in de aanbieding.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (6)

Zo hebben we voor onze dochter een elektrische scooter gehuurd en met deze scooter is ze langs het strand op en neer gereden, terwijl wij als ouders over de boulevard wandelden. Onze dochter vond dit super leuk en na het weekend heeft ze het nog heel vaak gehad over deze scooter. Wij vonden het ook ideaal, want op die manier hoefden onze dochter ook niet hele stukken te wandelen en konden wij lekker op het gemak langs het strand wandelen.

Je hebt hier heel veel verschillende fietsjes die je kunt huren en ook fietsjes voor hele jonge kinderen met bijvoorbeeld een ijsco*karretje. Je kon deze fietsen per uur huren. Meestal is een uurtje al voldoende voor kinderen om hier mee te spelen. Als je over de boulevard van Nieuwpoort loopt kom je in de zomer deze verhuurbedrijfjes zeker tegen.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (7)

#3 Dagticket Sunparks Oostduinkerke aan Zee

Je kan in de omgeving van Nieuwpoort met kinderen je ook prima vermaken bij Sunparks Oostduinkerke aan Zee. Dit vakantiepark ligt op 5 minuten rijden met de auto van Nieuwpoort en je kan hier een dagticket kopen voor het subtropische zwemparadijs van het park. Dit zwembad is ook een prima alternatief als het wat minder weer is en je toch wat met de kinderen wil gaan doen.

Dit zwemparadijs heeft een leuke glijbaan en ook een zwembad met kunstmatige golven. Kijk ook zeker online voor een kaartje met korting, aangezien deze regelmatig via verschillende websites worden aangeboden.

In de warme zomermaanden is het ook mogelijk om bij dit vakantiepark een ticket te kopen voor het outdoor waterpark. Kinderen kunnen dan op het water spelen op de drijvende hindernissen die in het water liggen. Kinderen krijgen hierbij een wetsuit aan, waardoor ze lekker warm blijven tijdens het spelen.

Ook krijgt iedereen voor de veiligheid een zwemvest aan. Dit waterpark is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Om een indruk te krijgen van dit waterpark, kijk even op de website van Outdoor Waterpark. Er ligt bij dit meer ook een beachbar, waar je in de zomer met het gezin terecht kan voor een hapje en een drankje.

Ook kun je bij dit vakantiepark een ticket kopen voor het indoor speelparadijs Kids World. Hier hebben ze verschillende speeltoestellen, glijbanen en trampolines waar de kinderen zich op kunnen vermaken. Ook dit is natuurlijk een ideale kinderactiviteit als het wat minder weer in Nieuwpoort is.

#4 Plopsaland De Panne

Je kunt in de omgeving van Nieuwpoort ook prima een dagje naar een pretpark toe met het gezin. Plopsa De Panne ligt op een kwartier rijden met de auto van het centrum van Nieuwpoort. Dit pretpark staat helemaal in het teken van de figuren van Studio 100 zoals de figuurtjes Maya de Bij, Kabouter Plop en Mega Mindy. Dit pretpark is vooral bedoeld voor jonge kinderen.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (8)

Wij bezochten dit pretpark al eens eerder toen onze dochter nog een stuk jonger was. Je hebt hier meer dan 30 attracties, waar je met kinderen in kan gaan. Wij hebben ons hier de gehele dag prima vermaakt met onze toen nog jonge dochter. Naast de verschillende attracties, kun je hier ook naar verschillende shows toe.

Naast het pretpark heb je hier ook een heel waterpark liggen. Naar dit waterpark kun je ook prima een hele dag gaan. Dit waterpark is zowel binnen als buiten, waardoor je dit waterpark in principe het gehele jaar kan bezoeken. Dit is ook zeker een goed alternatief als het wat minder weer is in Nieuwpoort en je toch iets wil gaan doen. Wij schreven over ons bezoek aan dit pretpark de blog Plopsaland de Panne met kinderen, waarin we uitgebreid vertellen over dit pretpark.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (9)

Kindvriendelijk restaurant Nieuwpoort

Je kunt in Nieuwpoort met kinderen prima een hapje eten. Je hebt zowel op de boulevard bij het strand als in de winkelstraat die evenwijdig aan de boulevard loopt, genoeg leuke horecagelegenheden waar je terecht kan voor een hapje en een drankje. Ook heb je verschillende ijssalons, waar je terecht kan voor een lekker ijsje.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (10)

Zo hebben ze bijvoorbeeld bij Brasserie Carrousel dat in de buurt van het strand van Nieuwpoort ligt naast lekker eten ook een speelhoek voor de kinderen en een mini bioscoop. Ook heeft dit kindvriendelijke restaurant in Nieuwpoort een uitgebreide menukaart voor kinderen.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (11)

Kindvriendelijk hotel Nieuwpoort

Je kunt in Nieuwpoort met kinderen prima overnachten. Je hebt meerdere kindvriendelijke accommodaties waar je kan slapen. Wijzelf sliepen in het Ibis Styles Nieuwpoort.

Ibis Styles Nieuwpoort

Wij overnachtten in het Ibis Styles Nieuwpoort tijdens ons weekend in Nieuwpoort dat op een paar minuten rijden van het centrum van Nieuwpoort ligt. Dit moderne hotel heeft familiekamers voor gezinnen met kinderen en ook een fijn binnenzwembad met een sauna en een stoombad.

Wij vonden dit hotel echt een heerlijke plek om even te relaxen. Daarnaast kun je er goed eten met het gezin. Wij schreven over dit hotel de blog Ibis Styles Nieuwpoort met kinderen, waarin we een uitgebreide review over dit hotel geven.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (12)

Overige kindvriendelijke accommodaties

Zoals we al aangaven, heb je genoeg andere kindvriendelijke accommodaties die je in Nieuwpoort met kinderen kan boeken. Wij zetten de best beoordeelde kindvriendelijke accommodaties in verschillende prijsklassen op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget accommodatie: Holiday Suites Nieuwpoort

Middenklasse accommodatie: B&B Lanterfanters’

Luxe accommodatie: The CORNR Hotel

Kijk voor een overzicht van alle kindvriendelijke accommodaties in Nieuwpoort even hier.

Nieuwpoort met kinderen: 4 kinderactiviteiten op een rij! (2024)
Top Articles
Maak kennis met het 'ruimteschip' hoofdkantoor van Apple
Apple Park | Design, History, Layout
Erika Kullberg Wikipedia
Math Playground Protractor
What to Serve with Lasagna (80+ side dishes and wine pairings)
Tx Rrc Drilling Permit Query
Slapstick Sound Effect Crossword
Music Archives | Hotel Grand Bach - Hotel GrandBach
Ecers-3 Cheat Sheet Free
Rainfall Map Oklahoma
Raid Guides - Hardstuck
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Craigslist Edmond Oklahoma
Eva Mastromatteo Erie Pa
Billionaire Ken Griffin Doesn’t Like His Portrayal In GameStop Movie ‘Dumb Money,’ So He’s Throwing A Tantrum: Report
How Much Is Tay Ks Bail
2020 Military Pay Charts – Officer & Enlisted Pay Scales (3.1% Raise)
Pay Boot Barn Credit Card
Catherine Christiane Cruz
Heart Ring Worth Aj
Reptile Expo Fayetteville Nc
Babbychula
Terry Bradshaw | Biography, Stats, & Facts
Sandals Travel Agent Login
Finding Safety Data Sheets
Pacman Video Guatemala
Combies Overlijden no. 02, Stempels: 2 teksten + 1 tag/label & Stansen: 3 tags/labels.
Jazz Total Detox Reviews 2022
Keshi with Mac Ayres and Starfall (Rescheduled from 11/1/2024) (POSTPONED) Tickets Thu, Nov 1, 2029 8:00 pm at Pechanga Arena - San Diego in San Diego, CA
Miller Plonka Obituaries
Kristy Ann Spillane
Happy Shuttle Cancun Review
Publix Daily Soup Menu
Smayperu
Roadtoutopiasweepstakes.con
Newcardapply Com 21961
Chris Provost Daughter Addie
The Blackening Showtimes Near Regal Edwards Santa Maria & Rpx
Avance Primary Care Morrisville
The Boogeyman Showtimes Near Surf Cinemas
Body Surface Area (BSA) Calculator
Lyca Shop Near Me
Tryst Houston Tx
Great Clips Virginia Center Commons
Gopher Hockey Forum
Dragon Ball Super Super Hero 123Movies
Pgecom
300+ Unique Hair Salon Names 2024
Mike De Beer Twitter
Craigslist.raleigh
Ark Silica Pearls Gfi
E. 81 St. Deli Menu
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated:

Views: 5289

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.